Interacties tussen geneesmiddelen zijn niet altijd evident. In de praktijk probeer je ernstige interacties te vermijden. Je moet interacties ook herkennen wanneer ze zich voordoen. En hoe meer geneesmiddelen een patiënt neemt, hoe complexer het wordt.
Het BCFI wil je helpen.
Deze e-learning begint bij het begin.
Aan de hand van praktijkgerichte casussen krijgen artsen en apothekers vragen voorgelegd. Hierin komen de verschillende manieren waarop geneesmiddelen kunnen interageren aan bod. Je krijgt ook hulpmiddelen aangereikt ter ondersteuning in de praktijk.
Tussendoor geeft de BCFI-redactie nuttige tips om in de praktijk met meer vertrouwen om te gaan met geneesmiddeleninteracties.
Deze e-learning is het eerste deel in een nieuwe reeks Interacties – praktische tips van de BCFI-redactie. Er volgen nog twee delen: Interacties – de ‘usual suspects’ en Interacties aanpakken in de praktijk; deze worden in de loop van de volgende maanden gepubliceerd.
Interacties – (niet) zo eenvoudig? is gratis beschikbaar. Accreditering is voorzien voor artsen, officina-apothekers en in aanvraag voor ziekenhuisapothekers.
Dit is een XL- elearning. Totale duur: 60 minuten.
Na een eenmalige registratie heb je gratis toegang tot alle e-learnings.